Uygulamada ise zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçları gibi Devlete karşı işlenen suçların geneli, Memurluk sıfatı ile …
Read moreUyuşturucu kullanan memur hangi cezayı alır?
Uyuşturucu kullanan memur hangi disiplin cezasını alır ? Danıştay 12. Dairesi uyuşturucu kullanmaktan dolayı “Devlet memurluğundan çıkarma” cezası alan memurun açtığı davada, idare işlemini hukuka uygun buldu.
Read moreDevlet memurlarına verilen cezalar nelerdir?
Devlet memurlarına eylemlerinin ağırlığına göre; uyarma, kınama, aylıktan kesme, kademe ilerlemesinin durdurulması ve devlet memurluğundan çıkarma cezaları verilmektedir.
Read moreUyarma ve kınama cezaları kaç yıl sonra sicilden silinir?
Devlet memurluğundan çıkarma cezasından başka bir disiplin cezasına çarptırılmış olan memur uyarma ve kınama cezalarının uygulanmasından 5 sene, diğer cezaların uygulanmasından 10 sene sonra atamaya yetkili amire başvurarak, verilmiş olan cezalarının özlük dosyasından silinmesini isteyebilir.
Read more657 sayılı kanun nedir?
657 sayılı kanun , kamu personellerinin hizmet koşullarını, atanma ve yetiştirilmelerini, niteliklerini, ilerleme ve yükselmelerini, hak, ödev, yüküm ve sorumluluklarını, ödenek ve aylıklarını ve diğer özgürlük işlerini düzenlemektedir.
Read more657 özlük hakları nelerdir?
Memurların Temel Hakları Nelerdir?
Read more657 memuriyetten çıkarma cezasını kim verir?
hallerde ise Valiler tarafından verilir. Memurluktan çıkarma cezası; atamaya yetkili âmirlerin teklifi üzerine, Yüksek Disiplin Kurulu tarafından verilir. Soruşturmanın Tamamlanmasından sonra; ➢Cezanın tebliğinden sonra kişi 7 gün içerisinde bu cezalara itiraz edebilir.
Read more