Devlet memurlarına eylemlerinin ağırlığına göre; uyarma, kınama, aylıktan kesme, kademe ilerlemesinin durdurulması ve devlet memurluğundan çıkarma cezaları verilmektedir.
Read moreDisiplin soruşturma Raporu memura verilir mi?
Soruşturmayla sınırlı olmak üzere, her çeşit evrakı incelemeye, ilgili kurum ve kişilerden belgeler almaya, keşif yapmaya, tanık dinlemeye, hakkında soruşturma yapılan memurun ifadesini almaya ve disiplin soruşturma raporu düzenlemeye yetkilidir.
Read moreUyarma cezasının bir alt cezası nedir?
Uyarma cezasının bir alt cezası bulunmamaktadır.
Read moreMemurun ticaret yapması yasak mı?
“Memurlar Türk Ticaret Kanununa göre (Tacir) veya (Esnaf) sayılmalarını gerektirecek bir faaliyette bulunamaz, ticaret ve sanayi müesseselerinde görev alamaz, ticari mümessil veya ticari vekil veya kollektif şirketlerde ortak veya komandit şirkette komandite ortak olamazlar.
Read moreAmire hakaret cezası nedir?
Hakaret suçunu, maddei mahsusa tayini ile vukua gelmişse yaptırımı 6 aydan 5 yıla kadar hapis cezasıdır. Amire veya üste hakaret suçu umama açık bir şekilde yazı, resim ya da yayın araçlarıyla işlenmesi sonucu ceza arttırılacaktır.
Read moreUyarma cezası hangi hallerde verilir?
e) Devlet memuru vakarına yakışmayan tutum ve davranışta bulunmak, f) Görevine veya iş sahiplerine karşı kayıtsızlık göstermek veya ilgisiz kalmak, g) Belirlenen kılık ve kıyafet hükümlerine aykırı davranmak, h) Görevin işbirliği içinde yapılması ilkesine aykırı davranışlarda bulunmak.
Read moreUyarma ve kınama cezaları kim tarafından verilir?
MADDE 7- (1) Disiplin amirleri uyarma , kınama ve aylıktan kesme cezalarını vermeye yetkilidir. (2) Disiplin amirleri tarafından verilen disiplin cezasına karşı yapılan itirazın kabulü hâlinde disiplin amirleri, kararı gözden geçirerek verilen cezayı hafifletebilir veya tamamen kaldırabilir.
Read more