Uyarma ve kınama cezasına karşı yapılacaklar arasında birinci sırada; 657 sayılı Devlet memurları Kanunu’nun 136. Maddesi gelmektedir. 136’ya göre disiplin cezaları memurun siciline işlenir .
Read moreMemurlara verilen disiplin cezaları nelerdir?
Devlet memurlarına eylemlerinin ağırlığına göre; uyarma, kınama, aylıktan kesme, kademe ilerlemesinin durdurulması ve devlet memurluğundan çıkarma cezaları verilmektedir.
Read moreDisiplin soruşturma Raporu memura verilir mi?
Soruşturmayla sınırlı olmak üzere, her çeşit evrakı incelemeye, ilgili kurum ve kişilerden belgeler almaya, keşif yapmaya, tanık dinlemeye, hakkında soruşturma yapılan memurun ifadesini almaya ve disiplin soruşturma raporu düzenlemeye yetkilidir.
Read moreUyarma cezasının bir alt cezası nedir?
Uyarma cezasının bir alt cezası bulunmamaktadır.
Read moreKınama cezası ne zaman verilir?
Kınama : Devlet memuruna, davranış ve görevinde kusurlu olduğunun yazılı olarak bildirilmesidir. Daha önce uyarma cezası alan memurun, tekerrür süresi içerisinde ikinci kez uyarma cezasını gerektiren bir fiil işlemesi halinde de kınama cezası verilir .8 Tem 2021
Read moreDisiplin cezasına nereden bakılır?
(5) Ödül ve disiplin işlemlerine ait veriler; Bakanlığın ilgili birimlerince e-Okul sistemi üzerinden alınır.
Read moreDisiplin cezaları silinir mi?
657 sayılı Devlet Memurları Kanunu hükümleri uyarınca özlük dosyasına işlenmiş olan disiplin cezası , bazı şartların varlığı halinde memurun talebi üzerine veya af nedeniyle ya da açılan bir dava sonucuna istinaden özlük dosyasından silinebilir .
Read more