İlgili kanuni düzenlemelere göre idarî yaptırım kararına karşı, kararın tebliği veya tefhimi tarihinden itibaren en geç on beş gün içinde , sulh ceza mahkemesine başvurulabilir.
Read moreTicaret Bakanlığı idari para cezaları nereye ödenir?
İdari para cezaları , genel olarak mal müdürlüklerine ödenir .
Read more5 bin gün adli para cezası ne kadar?
Örneğin, nitelikli dolandırıcılık suçunun cezası (TCK md. 158/1-birinci cümle), 2 yıldan 7 yıla kadar hapis cezası ve 5000 güne kadar adli para cezasıdır.
Read more6502 sayılı kanun nedir?
6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanunun temel amacı, tüketicilerin sağlık ve güvenliği ile ekonomik çıkarlarını korumaktır. Taraflarından birinin tüketici olduğu her türlü sözleşme ile tüketicilere yönelik uygulamalar bu Kanun kapsamında değerlendirilmektedir.
Read moreSigara içme cezası ödenmezse ne olur?
İdari para cezaları vatandaşın kabahat niteliğindeki fiillerine karşı verilir. Bu nedenle idari para cezası ödenmezse hapis cezasına çevrilemez. İdari para cezası ödenmezse , cezanın tahsili amacıyla borçlu kişi hakkında yalnızca icra işlemleri yapılabilir.
Read moreKabahatler Kanunu idari para cezası nedir?
(1) Yetkili makamlar tarafından adlî işlemler nedeniyle ya da kamu güvenliği, kamu düzeni veya genel sağlığın korunması amacıyla, hukuka uygun olarak verilen emre aykırı hareket eden kişiye yüz Türk Lirası idarî para cezası verilir. Bu cezaya emri veren makam tarafından karar verilir.
Read moreEtiket cezası ne kadar?
Fahiş fiyat artışı yapanlara 10 bin lira ile 100 bin lira arasında para cezası uygulanacak. Stokçuluk yaptığı tespit edilenlere ise 100 bin lira ile 2 milyon lira arasında para cezası verilecek. Yönetmelikle fiyat etiketi ve indirimli satışlarda uygulanacak diğer kriterler de düzenlendi.
Read more