EMEKLİLİK ONAYI KAÇ GÜNDE GELİR? Bir emekli adayının işlemleri 15 gün ile 3 ay arasında değişir. Emeklilik işlemlerini 15 günde sonuçlandıran adaylar olduğu gibi, işlemleri 3 aya kadar süren adaylar da bulunmaktadır.
Read moreMemuriyette hizmet yılı ne demek?
Memurların hizmet süreleri, yani 5434 sayılı Kanunla verilen emeklilik hizmet tamamlama hakkından yararlanmanın başlangıcı Sosyal Güvenlik Kurumuna tam kesenek vermeye başladığı tarih olur.
Read moreMemur 15 yılda emekli olur mu?
Emekli Sandığı Kanununun 39. Maddesine eklenen (j) fıkrası ile yapılmıştır. Buna göre, sakatlıkları sebebiyle ilgili mevzuat uyarınca göreve alınanlardan en az 15 yıl hizmeti bulunanlar istekleri halinde emekli aylığına hak kazanmışlardır.
Read moreYıpranma payı sigorta girişini öne çeker mi?
Üç sigorta kolundan birine bağlı olan bireylerden önemli bir çoğu prim şartını sağlamalarına rağmen yaş engeline takılıyor ve emekli olmak için uzun süreler beklemek zorunda kalıyor. Bu noktada, eğer ağır bir meslekte çalışıyorsanız yıpranma payı ile erken emeklilik mümkün olabiliyor.
Read more5434 sayılı Kanun Fhz ne demek?
Fiili hizmet süresi zammı, ağır ve yıpratıcı işlerde çalışan sigortalılara yönelik bir düzenlemedir.506 sayılı Kanunun ek 5 inci maddesinde belirtilen itibari hizmet süresi ile 5434 sayılı Kanunun 32 nci maddesinde belirtilen fiili hizmet süresi zammı bazı ağır ve yıpratıcı işler için, farklı esas ve sürelerde …
Read more10 yıl hizmeti olan memur emekli olabilir mi?
Memurluktan atılanlar, memur olmak için gerekli şartları kaybedenler isteğe bağlı iştirakçilikten yararlanamazlar. Ayrıca, kendi keseneklerini ödeyerek emekli olacak memurların en az 10 yıl memurluk yapmış olmaları şart. 10 yıldan daha kısa süre memur olarak görev yapanlar iştirakçiliklerini devam ettiremezler.
Read more5510 sayılı Kanuna kimler tabidir?
1 Ekim 2008’den önce sözleşmeli öğretmenlik, vekil öğretmenlik, sözleşmeli memur, yedek subaylığı olmayan kişi 5510 sayılı kanun hükümlerine tabidir .
Read more