Yani her sene bitiminde tekrardan bir sözleşme süresi anlaşması uygulanır. Eğer çalışılan kurumda bir sonraki sene için personel gereksinimi yoksa da tekrar bir sözleşme yapılmayabilir. İhtiyaç olması halinde ise her sene yeniden işe giriş çıkış yapılmaz.
Read more4B Sözleşmeli personel hangi kanuna tabi?
657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/B maddesinde, “Sözleşmeli personel : Kalkınma planı, yıllık program ve iş programlarında yer alan önemli projelerin hazırlanması, gerçekleştirilmesi, işletilmesi ve işlerliği için şart olan, zaruri ve istisnai hallere münhasır olmak üzere özel bir meslek bilgisine ve ihtisasına …
Read moreDevlet memuru 4B mi?
(Memur , koruma ve güvenlik görevlisi, hemşire, mühendis, hizmetli vb. 4(b ) BAĞ-KUR sigortalısı sayılmaktadır.
Read moreSözleşmeli personel aday memur mu?
İlk defa işe alınan sözleşmeli personel aday memurluğa benzer şekilde altı aylık deneme sürecine tabi tutulmaktadır. Yönetim kurulu kararıyla kuruluş içinde I sayılı cetvele dahil memur statüsündeki kadrolara atanabilmekte, bu durumda sözleşmeli statüdeki hizmetler memuriyet derece ve kademesinde değerlendirilmektedir.
Read more4 B sözleşmeli personel kadroya geçecek mi?
Daha önce gerçekleştirilen bir çalışma ile 4C kadrosundaki özelleştirmeden gelen personel 4B ‘li yapılmış ve kadroya alınmıştı. Şimdi de 4B kadrosundaki sözleşmeli personel için 4A ‘lı yani kadrolu olma yolu açılıyor. Sözleşmeli memurlar 3600 ek göstergeyle birlikte kadrolu olacak!
Read moreSözleşmeli memurlar 4 a mı?
Sonuç bağlamında, 657 sayılı Kanun 4 (B) kapsamında sözleşmeli olarak çalışanlar 5510 sayılı Kanun 4 /1 ( a) kapsamında sigortalı, yani işçi statüsünde sayılırlar.24 Mar 2021
Read moreSözleşmeli personel ek ödeme alır mı?
b) 5393 sayılı Kanunun 49 uncu maddesinin dördüncü fıkrası çerçevesinde kısmi zamanlı olarak çalıştırılan sözleşmeli personel ek ödeme uygulamasından yararlandırılmayacaktır. c) Ek ödeme damga vergisi hariç herhangi bir vergi ve sigorta prim kesintisine tabi tutulmayacaktır.
Read more