4/A APHB kısmında 506 olarak görünen hizmetler 2008/10. aydan önceki SSK kapsamındaki çalışmaları gösterir. 01 Ekim 2008 tarihinden önce sigortalı çalışanlar 506 Sayılı Sosyal Sigortalar Kanunu’na tabi dir. 2008/10 dönemi sonrasında ise APHP sigorta türü 5510 SK. 4/A olarak hizmetler sistemde görünür.
Read moreSigortalı istirahat süresinde çalışmamıştır ne demek?
İstirahatlı olan sigortalılara, istirahatlı oldukları süreler zarfında ücret ödenmesi halinde, prim ödeme gün sayısı tam girildiği ve “İstirahat Süresinde Çalışmamıştır ” kutucuğu işaretlendiği takdirde, Çalışılmadığına Dair Bildirim Girişinde bulunulduğu kabul edilmektedir.
Read moreE bildirgede istirahat sürelerinde çalışmamıştır Işaretlenmezse ne olur?
SGK, işte bu kutucuğun işaretlenip işaretlenmediği durumlara göre, istirahat raporu alan ve aşağıda Genelge’den vereceğimiz örnekler gibi benzer durumlarda olan sigortalılar için “geçici iş göremezlik ödeneği” ödüyor. Eğer bu kutucuk işaretlenmezse , SGK iş göremezlik ödeneğini ödemiyor.
Read moreRapor alan işçi çalışırsa ne olur?
İstirahat raporu alan çalışanın istirahatli olduğu süre zarfında çalışması durumunda, işverenin söz konusu kişinin çalıştığını SGK’ya bildirmesi şart. Raporlu işçisinin çalıştığını SGK’ya bildirmeyen işverene, brüt asgari ücretin yarısı kadar, 1.788 TL ceza uygulanıyor.
Read more2 günlük rapor bildirimi zorunlu mu?
Dolayısıyla 5510 sayılı Kanunun 4/1-a bendi kapsamında sigortalı olup, 1 veya 2 gün istirahat raporu almış olan sigortalılara geçici iş göremezlik ödeneği verilmeyeceğinden, işverenleri tarafından çalışılmadığına dair bildirim yapılmasına da gerek bulunmamaktadır.
Read moreAPHP nedir?
APHB , Aylık Prim ve Hizmet Belgesi, işverenler tarafından yapılan bir sigorta türüdür. APHB ile bir işçinin günlük yaşantısı ve iş hayatı güvence altına alınır. İşverenlerin, 1 ay boyunca sigortalı personelleri için çıkardığı bir belgedir.
Read more