Altın ve gümüş dışındaki ziynet eşyaları zekâta tabi değildir. Altın ve gümüşten yapılmış ziynet eşyaları ise, zekât için gerekli diğer şartları da taşıdığı takdirde zekâta tabidir. Bu itibarla altından yapılmış ziynet eşyaları, 80.18 gr. veya daha fazla ve üzerinden bir yıl geçmiş ise zekâta tâbidir.
Read more80 gram altının kırkta biri ne yapar?
sorusu en çok merak edilen konular arasında yer alıyor. 80 ,18 gram altın veya değeri malın zekatı kırkta bir (% 2,5) oranında verilir.
Read moreKırkta bir nedir?
80.18 gr. altın değerinde ticaret malına sahip olan kişinin, nisab miktarı mala sahip olmasının üzerinden bir yıl geçmesi hâlinde, kırkta bir (% 2,5) oranında zekâtını vermesi gerekir. Ticaret malları için de aynı ilke geçerlidir.
Read moreNisap miktarı nasıl hesaplanır?
Günümüzdeki nisap miktarı Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 20 miskal altın şeklinde belirlenmiştir. Yirmi miskal olan altının Türkiye içerisindeki değeri ise 80.18 gram olan altına denk gelmektedir. Böyle bir zenginliğe sahip olan kişiler minimum zenginlik seviyesini aşmış sayılır.
Read more40 ta 1 nasil hesaplanir?
Kabaca zekat malın 40 ‘da 1 ‘idir. Yani 40 lirası olan kişinin 1 lirasını vermesi gerekir. Zekat için en önemli şart malın üzerinden 1 yıl geçmiş olması gerekir. Yani bir yıldır kasada bekleyen 80.18 gr altın bir yıl dolunca 40 ‘da 1 nisbetinde zekatının verilmesi gerekmektedir.5 Eki 2020
Read more