Devlet Arşivleri, Devlet Denetleme Kurulu, Diyanet İşleri, Genelkurmay, Milli Güvenlik Kurulu, İletişim, Savunma Sanayi, Strateji ve Bütçe Başkanlığı, MİT, Milli Saraylar İdaresi ile Türkiye Varlık Fonu, Cumhurbaşkanlığına bağlı görev yapacak.
Read moreBağlı ilgili kuruluş nedir?
Madde 10 – Bağlı kuruluşlar bakanlığın hizmet ve görev alanına giren ana hizmetleri yürütmek üzere, bakanlığa bağlı olarak özel kanunla kurulan, genel bütçe içinde ayrı bütçeli veya katma bütçeli veya özel bütçeli kuruluşlardır.
Read moreDevlete ait resmi kurum ve kuruluşların Bakanlıktan elçiliklerin bulunduğu şehirler fonksiyonuna göre hangi grupta yer alır?
İdari Şehirler Şehirde pekçok resmi kuruluşun yanısıra yabancı ülkelerin elçilikleri , konsolosluklar bulunmaktadır.
Read moreCumhurbaşkanlığı kararnamesi idari işlem midir?
Cumhurbaşkanlığı kararnameleri , yukarıda açıkladığımız üzere, birer idari düzenleme/düzenleyici idari işlemdir. Her idari işlem gibi, yargı denetimine tabidirler. Ancak; Cumhurbaşkanlığı kararnamelerinin hukuka uygunluklarının denetimi, bir kanuna uygunluk denetimi değildir.
Read moreCumhurbaşkanlığı kararnamesi ile kimler atanır?
Kararname eki I sayılı cetvelde belirtilen kadrolara Cumhurbaşkanı kararıyla atama yapılacaktır. I sayılı Cetvelde, Diyanet, MİT, savunma Sanayi Başkanı, Bakan yardımcısı, Valiler, Üst kurul üyeleri, SGK başkanı, GİB Başkanı, TÜİK Başkanı, bu kurumların başkan yardımcıları gibi unvanlar yer almaktadır.
Read moreCumhurbaşkanı onayı ile atanan kamu görevlileri kimlerdir?
MADDE 11- (1) Jandarma Genel Komutanı generaller arasından Cumhurbaşkanı tarafından atanır. (2) Sahil Güvenlik Komutanı amiraller arasından Cumhurbaşkanı tarafından atanır. Cumhurbaşkanının onayı ile atanır. (5) Sahil Güvenlik komutan yardımcıları, Sahil Güvenlik bölge komutanları Cumhurbaşkanı – nın onayı ile atanır.
Read moreCB kararnamesi nedir?
Cumhurbaşkanlığı kararnamesi , Türkiye cumhurbaşkanı tarafından yürütme yetkisine ilişkin konularda yayınlanan yasal düzenleme aracıdır.
Read more