EK MADDE 2 – (Ek:26/6/2019-41/1 md.) (1) 5018 sayılı Kanuna ekli (III) sayılı cetvelde yer alan kurum ve kuruluşların temizlik ile koruma ve güvenlik işlerini yürütmek için gerekli sürekli işçi kadrolarının ihdası, iptali ve kullanılmasına dair hususlar Cumhurbaşkanı kararıyla düzenlenir.
Read more2 sayılı Genel Kadro nedir?
(1) Bu Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin amacı, kapsamında bulunan kamu kurum ve kuruluşlarına ait kadro ve pozisyonların ihdası, iptali ve kullanılmasına dair esas ve usulleri düzenlemektir.
Read more2018 yılında yayınlanan 4 nolu Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile aşağıdakilerden hangisi?
İçişleri Bakanlığına bağlı AFAD kuruldu “Bakanlıklara Bağlı, İlgili, İlişkili Kurum ve Kuruluşlar ile Diğer Kurum ve Kuruluşların Teşkilatı Hakkında 4 numaralı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ” Resmi Gazete’de yayımlandı. Buna göre, İçişleri Bakanlığına bağlı Afet ve Acil Durum (AFAD) Yönetimi Başkanlığı kuruldu.
Read more3 Sayılı Cumhurbaşkanlığı kararnamesi nedir?
(1) Bu Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin amacı üst kademe kamu yöneticileri ile ilgili usûl ve esaslar ile kamu kurum ve kuruluşlarında atama usûl ve esaslarını belirlemektir.
Read moreHangi konularda Cumhurbaşkanlığı kararnamesi çıkarılamaz?
Anayasanın ikinci kısmının birinci ve ikinci bölümlerinde yer alan temel haklar, kişi hakları ve ödevleriyle dördüncü bölümde yer alan siyasi haklar ve ödevler Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle düzenlenemez. Anayasada münhasıran kanunla düzenlenmesi öngörülen konularda Cumhurbaşkanlığı kararnamesi çıkarılamaz .
Read moreBakanların görev süresi kaç yıl?
Türkiye cumhurbaşkanı Türkiye Cumhuriyeti CumhurbaşkanıGörev süresi5 yıl (en fazla 2 dönem)Oluşum29 Ekim 1923)Açılışı yapanMustafa Kemal AtatürkVekilCumhurbaşkanı yardımcısı (en yaşlı)Türkiye cumhurbaşkanı – Vikipedi tr.wikipedia.org › wiki › Türkiye_cumhurbaşkanı
Read moreCumhurbaşkanlığı kararnamesi kanun hükmünde midir?
Cumhurbaşkanlığı kararnameleri , yukarıda açıklandığı üzere, Yürütme Organının yürütme yetkisine ilişkin konularda kural koyucu işlemleridir ve, olağanüstü hâl döneminde çıkarılanlar hariç, kanun gücünde değildirler.
Read more