Fiili hizmet süresi zammı, ağır ve yıpratıcı işlerde çalışan sigortalılara yönelik bir düzenlemedir.506 sayılı Kanunun ek 5 inci maddesinde belirtilen itibari hizmet süresi ile 5434 sayılı Kanunun 32 nci maddesinde belirtilen fiili hizmet süresi zammı bazı ağır ve yıpratıcı işler için, farklı esas ve sürelerde …
Read more10 yıl hizmeti olan memur emekli olabilir mi?
Memurluktan atılanlar, memur olmak için gerekli şartları kaybedenler isteğe bağlı iştirakçilikten yararlanamazlar. Ayrıca, kendi keseneklerini ödeyerek emekli olacak memurların en az 10 yıl memurluk yapmış olmaları şart. 10 yıldan daha kısa süre memur olarak görev yapanlar iştirakçiliklerini devam ettiremezler.
Read more5510 sayılı Kanuna kimler tabidir?
1 Ekim 2008’den önce sözleşmeli öğretmenlik, vekil öğretmenlik, sözleşmeli memur, yedek subaylığı olmayan kişi 5510 sayılı kanun hükümlerine tabidir .
Read moreEmekli keseneğine esas aylık ne demek?
memurların maaşlarında emekli keseneğine esas aylık olarak yer alan aylık tutarı neyi ifade etmektedir. 15.10.2008 tarihinden sonra 5510 sayılı Kanun’un 4-c maddesi kapsamında sigortalı olanlar için kazanılmış hak aylık kavramı olmakla birlikte emekliliğe esas aylık kavramı yoktur.
Read more15 yıllık memur emekli olabilir mi?
Emekli Sandığı Kanununun 39. Maddesine eklenen (j) fıkrası ile yapılmıştır. Buna göre, sakatlıkları sebebiyle ilgili mevzuat uyarınca göreve alınanlardan en az 15 yıl hizmeti bulunanlar istekleri halinde emekli aylığına hak kazanmışlardır.
Read moreEmekli olan devlet memuru olabilir mi?
Böylece hem emekli aylıklarını hem de yeni iş yerindeki aylıklarını alabilirler. Emekli memur ve işçi, kendi adına iş yeri açarsa emekli maaşı kesilmez. Emekli memur , tekrar memur olarak çalışmaya başlarsa emekli aylığı kesilir. Bağ-Kur ve SSK emeklileri , memur olarak çalışmaya başlarsa, emeklilik maaşları kesilir.
Read more5434 sayılı Kanun kimleri kapsar?
5434 sayılı Kanuna tabi olmak, mutlaka 1 Ekim 2008 öncesi memurluk hizmetinin, memurluk hizmetinden sayılan hizmetlerde bulunmuş olmasına bağlı bir durumdur. Yedek subaylık hizmeti memurluk hizmetinden sayılır ve borçlanma yapılmaksızın hizmet olarak kabul edilir ve bu süre için de yıpranma payı uygulanır.
Read more